Bir Danscı'nın gözünden Horon Geceleri

Horon Gecesi’nden Çıkardığım Dersler


1- Bilhassa Horon Gecesi’nden bir gün önce başka dansçı arkadaşının Flamenko ayakkabısı ile dans etme…Sakatlanırsın…Horon Gecesi’ne tam hazır gitmelisin.
2- Horon Gecelerine mutlaka katılınmalı. Horon halkasının ikinci turunda , oynanan oyunun “düz horon” olduğunu ancak anlayabildim. Dersteki bilgilerin yerine oturması için Horon Gecesine katılım şart.
3- Bu dünyada , medeni, iyi, güzel insanlar var. Ve bu dünyada hala umut var.
4- Bazen ben birilerine öğrettim, bazen birileri bana öğretti. Horon halkasında sağındaki solundaki insan sana yardımcı oluyor.
5- Karadenizli olmadan Karadeniz’i, müziğini, dansını, denizini, halkını hep sevdim. Haklıymışım…
6- Hemen her Horon halkasına katılınmalı, “mükemmel olduğun an” beklenmemeli… Bir gecede dünya kadar şey öğrendim.
7- En önemlisi çok eğlendim…Sabaha kadar horon oynayacak potansiyeli kendimde gördüm…Günlerce oynanabilecek bir halk oyunu…
8-Bu dansı bulan , icat eden, oynayan, geliştiren halka ve onun otantik, bozulmamış halini bizimle tanıştırma misyonunu yerine getiren Horon Evi’ne, Aclan Hoca’ya , tüm hocalara teşekkürler…
Devrim Neval….09.04.2014


Yeni Açılacak Sınıflar (2013) En güncel kurs programı : www.horonevi.com ve www.horonkursu.com Mobil Telefonunuzdan takip için : m.horonevi.com Derneğimizde verilen kurslar; Horon Kursu, Hemşin Horon Kursu, Kemençe Kursu, Tulum Kursu, Zeybek Kursu En az 10 kişi olduğunda sınıflar açılmaktadır. Ön kayıt için ;" Adınız Soyadınızı ve Kadıköy / Horon / P.Tesi 1 Kişi veya Topkapı Kemençe 2 kişi " gibi, yazarak 532 321 17 18 nolu telefona kısa mesaj atınız.Sınıflar 10 kişi olduğunda başlayacak ve mutlaka kurs hakkında bilgi alacaksınız. Gelemeyecek olursanız, Lütfen! haber verin. Grupları oluşturmak açısından önemlidir. Her zaman özel kurs alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Canan Akkaya