TULUMLA HASBİHAL.








TULUMLA HASBİHAL.

Ey kürre-i arzın en güzel sesli çalgısı, gönülleri mest eyleyen, kulakları şenlendiren, bedenleri çiçeklendiren, ruhları şifalayan sevgili tulum:


Seni kimler var etti, navında, derinde kimlerin neşesi, acısı, coşkusu, hüznü, sevinci var? Yerkürenin en güzel ses ve söz yurdu Anadolu sensiz çok eksik kalırdı. Seni yaratan ve yaşatan kutlu insanlara minnettarım.

Nefesli sazların etki hızı ve gücünün yüksek olduğu bilinir.Ama sen başkasın. Kulaklarımız büyüleyici sesinle daha ilk buluşma anında içimize işlersin, dalga dalga tüm bedene yayılırsın. İnsan kimyasında bir alt üst oluş yaşatırsın.İçi içine sığmaz bir hal, ruhsal bir yücelme oluşur. '' Gönlün bam teli titrer, aklın kırk teli birbirine dolaşır durur '' der Mevlana. Dinleyeni hemen teslim alan bir gücün var. Seninle hemhal olanı zırıl zırıl da ağlatırsın, ayaklarını yerden keserek kanatlandırıp göklere de uçurursun.

Karlı-dumanlı dağlar, gürleyen gökler, çiçekli yaylalar, düğünler, sevdalıklar, göçler, sevinçler, acılar, börtü böcekler hülasa hayatın ta kendisi saklı senin o efsunlu sesinde.
Sevgili tulum, sen benim dinlemelere, eşliğinde horonlara doyamadığımsın. Sen tanrının insanlığa en güzel armağanlarından birisin.
İnsanı hiçleştiren, bataklığa dönmüş dünyada sen benim mucizemsin.
Sesinle şereflenen kulaklara, hisseden gönüllere ne mutlu,!

Dünya şairi Nazım Hikmet bir şiirinde sorar''Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?''Hissiyatım odur ki, Abidin Dino senin eşliğinde horon oynayan insanları, o şölen halkasını görseydi Nazım'a '' işte mutluluğun resmi budur'' derdi.
Dilerim insan soyu sesinden mahrum kalmasın, kıymetini bilsin, seni hep yaşatsın.

Bütün övünç senindir sevgili tulum.

Ülkemizdeki en büyük emekçin, çocuk yaşlarından itibaren senin için mücadele etmiş, her türlü engeli aşmış, akademisyenler dahi tanımazken seni TRT' ye kabul ettirmiş büyük usta Remzi Bekar' ın önünde saygıyla eğiliyorum.

Horon Evi üyesi olmanın ayrıcalığı sayesinde hiç olmazsa ayda bir kez horon gecelerinde seninle buluşabilmenin keyfini, coşkusunu doyasıya yaşayabiliyoruz. Genç ustalarından Ercan Bekar'a sonsuz teşekkürler. Nefesi, seninle yoldaşlığı daim olsun,sevdanı gelecek kuşaklara aşılasın.

Mabed kıymetindeki Horon Evi'mizi var eden Aclan Sezer Genç Hoca'mıza minnetle.....


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Canan Akkaya