Horon Evi Ekibi Çökme Figürü Çalışması


Dansa/Horona yeni başlayan insanlar bir, iki dakika için de eğitmenin anlatmak istediğini anlar ve akıl yürütebilir. Oysa sorun; kasların bir melodi eşliğinde ve bir grup ile aynı zamanlama içinde hareket etmesinden kaynaklanır.

Dansa alışkın dansçıların kaslarının alışmasına rağmen sahnede uygulanacak hareketin yeni bir kas hareketi gerektirdiğinden ilk çalışmalar, zor sıkıcı yapılamaz gibi gelebilir.. Video da gördüğünüz çökme figürü çok uzun yıllardan beri Maçka / Soldoy ekibi gösteri koreografilerinde ve bıçak oyununda vaz geçilmez figürlerdendir.

Yeni arkadaşlarımıza bu hareketin tekniği ve estetiği ile öğretebilmek için kaç kez çöküp kalktığımı siz düşünün...

Keyif bir çalışmanın zor anları....

7. Figür / Çökerek ayak atma ; 1) Konumunda bir kez iki ayak üzerine dik olarak çökülür. 2) Konumunda ise çöken vücut kalkarken sağ ayağı döndüğü yönde fakat dışa doğru düz ve sert şekilde atılır.. 3) ve 4) konumunda da aynı hareket yapılır. 5-6) Konumunda ise vücut karşı yöne dik olarak ayak atmadan dik olarak çökerken kollara, 7-8 konumunda yukarı kalkılarak, tekrar sol tarafa dönülerek sağ ve sol ayak dışarı doğru atılır. Sonra 2. kez aynı şekilde ve sonra da 3. kez aynı şekilde çöküp kalkılarak gösteri sona erer..

Aclan Sezer Genç
22.11.2014

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Canan Akkaya